Ce este Bowen

BOWTECH – tehnica originală Bowen.

Terapia Bowen (BOWTECH – tehnica originala Bowen) este o tehnica manuala simpla, descoperita de un om simplu. Este o metoda foarte delicata, total neinvaziva si nedureroasa de vindecare, care trebuie experimentata pentru a fi inteleasa in profunzimea ei. Miscarea Bowen are efectul unui val energetic, impulsul care ajunge la creier amintindu-i corpului (articulatiilor, muschilor si tendoanelor) sa-si recapete setarile initiale normale.

Pacientul va sta intins pe o masa de masaj, tratamentul realizandu-se peste o imbracaminte usoara sau direct pe piele. Sedinta consta in miscari usoare executate de terapeut cu degetele pe anumite puncte specifice de pe corp, peste muschi, fascii, tendoane, ligamente sau articulatii, lasandu-i apoi corpului anumite pauze intre setul de miscari. Miscarile fine, dar directe, trimit impulsuri neurologice catre creier rezultand starea de bine, relaxarea muschilor si reducerea durerii. Pentru ca vindecarea sa se produca, sistemul nervos trebuie sa treaca din dominanta simpatica (lupta si fugi) in cea parasimpatica (starea alpha).

Dar pentru ca acest lucru sa se intample, corpul are nevoie de timp si spatiu, de aici necesitatea pauzelor intre miscarile Bowen.

Ceea ce nu se poate vedea este efectul de relaxare profunda asupra intregului corp. Majoritatea pacientilor adorm dupa primele miscari, iar terapia devine si mai eficienta.

Dupa primele sedinte pacientii sunt foarte mirati de efectele miraculoase care le au aceste miscari delicate asupra posturii si problemelor lor structurale.

Cel mai important este ca Bowtech nu are efecte adverse, deoarece corpul nu-si va face niciodata rau singur. Terapeutul este doar facilitatorul care da mesajul de declansare a „doctorului interior”. Vindecarea o faceti Dumneavoastra! Este uimitor!